Ζητούμε την παραίτηση του Υπουργείου Υγείας

Ένα χρόνο και αντί να γίνουμε σοφοτεροι, βλέπουμε την επανάληψη των ιδίων λαθών και παραλείψεων, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε νέο κλείσιμο.

Το κλείσιμο επίσης του λιανικού εμπορίου και των χωρών εστίασης σημαίνει σοβαρό πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τον τελευταίο χρόνο αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για την επιβίωση τους.

Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτη τη χρονική στιγμή για τη λήψη αυτής της απόφασης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Κυβέρνηση απαγορεύει στους Πιστούς να παραστούν στις Εκκλησίες για την Ανάσταση του Κυρίου. Η Πολιτεία όφειλε να δείξει περισσότερη ευαισθησία στο εν λόγω ζήτημα, να αντιληφθεί πως ζούμε σε μια Ελληνορθόδοξη χώρα και η Πίστη αποτελεί καταφύγιο για την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Όσον αφορά το τομέα της Υγείας. Ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση βελτίωσης του συστήματος υγείας και ενίσχυσης με επαρκές ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Υπουργού Υγείας για την πολιτική διαχείριση της κατάστασης. Οι λανθασμένες αποφάσεις έχουν οδηγήσει την Κύπρο και την οικονομία της στον αναπνευστήρα.