Σωτήρης Ιωάννου: «Αποκοπή επιδομάτων για παράνομους μετανάστες, περισσότερα για κοινωνική πρόνοια»

Συζητηθήκε σήμερα στην 1η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός. Είναι με ικανοποίηση που βλέπουμε συγκεκριμένα αιτήματα του ΕΛΑΜ να γίνονται πράξη και αυτό αφορά την αύξηση των κονδυλίων της Δαπάνης Αμυντικής Θωράκισης, στα επιδόματα για τη Γεωργοκτηνοτροφία, τους Χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και τα νέα στεγαστικά σχέδια της υπαίθρου και των απομακρυσμένων περιοχών.

Σαφώς όμως, όλα αυτά αποτελούν ένα μικρό βήμα στο μεγάλο δρόμο που καλούμαστε να διανύσουμε για να σταθούμε στο πλευρό των αδικημένων και μη προνομιούχων συμπατριωτών μας.

Μελανό σημείο για εμάς είναι ο υπερδιπλασιασμός κονδυλίων που αφορά παράνομους μετανάστες και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία. Αναρωτιόμαστε εάν η συγκεκριμένη επιδοματική πολιτική θα μας οδηγήσει στο στόχο που είναι η αποτροπή νέων εισροών.

Τέλος, θέσαμε το ζήτημα των εκποιήσεων και το γεγονός ότι η αναστολή που είχε εγκρίνει το προηγούμενο Κοινοβούλιο λήγει στις 31/7. Θεωρούμε ότι η Βουλή άμεσα θα πρέπει να δει το θέμα, ούτως ώστε κανένας δανειολήπτης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να μην μείνει εκτεθειμένος.

Σωτήρης Ιωάννου
Βουλευτής ΕΛΑΜ Λάρνακας