“Καταργήστε το τέλος των €350 και πάρτε από τους λαθρομετανάστες”

Ο Βουλευτής Λάρνακας του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, τοποθετήθηκε στη σημερινή συνεδρία της ολομέλειας της βουλής, αναφορικά με την παράταση καταβολής του τέλους εταιρειών μέχρι τις 31/12/21.

Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε τη συγκεκριμένη πρόταση, ανέφερε ο κ. Ιωάννου. «Το ΕΛΑΜ από τις 17 Φεβρουαρίου 2017 είχε καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του τέλους των 350 ευρώ. Είναι φόρος μνημονιακός, ο οποίος επιβλήθηκε επί Τρόικας, η οποία σήμερα δεν βρίσκεται μαζί μας άρα είναι και αναχρονιστικός. Είναι επίσης άδικος αφού πλήττει και επιβαρύνει μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τις θέτει στην ίδια μοίρα με πολυεθνικές με έσοδα εκατομμυρίων.

Ως ΕΛΑΜ λειτουργούμε με υπευθυνότητα. Έχουμε ενημερωθεί ότι, το Κράτος έχει έσοδα γύρω στα 40 εκατομμύρια. Προτείνουμε να καταργηθεί το συγκεκριμένο τέλος και το Κράτος να τα καλύψει με την αποκοπή του κονδυλιού που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και αφορά τη διαμονή παράνομων μεταναστών σε ξενοδοχεία».

Σε επίπεδο θέσεων, η φοροεισπρακτική πολιτική δεν μπορεί να φέρει οφέλη στον τόπο μας αλλά αντιθέτως, οδηγεί στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην αύξηση της ανεργίας και στην επιβάρυνση της οικονομίας του τόπου μας.