Όλοι είπαν ΟΧΙ στην τροπολογία Ε.ΛΑ.Μ. για αναστολή εκποιήσεων!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε σήμερα, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετική τροπολογία αναφορικά με την αναστολή των εκποιήσεων μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021.

Η προσέγγιση της Παράταξή μας ήταν να δοθεί χρόνος ούτως ώστε να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των εκποιήσεων, που ταλανίζει την κοινωνία μας σήμερα.

Δυστυχώς η πρότασή μας απορρίφθηκε, αφού στην ολότητας τους τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. καταψήφισαν την τροπολογία του ΕΛΑΜ.

Τα σημεία της ομιλίας μου στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεση αναστολή των εκποιήσεων.

Η Βουλή, κατά τη δική μας εκτίμηση, λειτουργεί υπό καθεστώς κοροϊδίας. Έχουμε προχωρήσει στην αναστολή κάποιων εκποιήσεων με την υπόσχεση ότι θα κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο που θα επιλύει τα προβλήματα που βιώνουν οι δανειολήπτες.

Αντιθέτως, μέχρι σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει στην κατηγοριοποίηση των δανειοληπτών σε στρατηγικούς κακοπληρωτές και σε όσους πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους. Έτσι με πολύ μεγάλη ευκολία χαρακτηρίζουμε τους πολίτες που έχασαν τη δουλειά τους ή ειδαν το μισθό τους να συρρικνώνεται, ως κακοπληρωτές που θα πρέπει να εκποιήσουμε τις περιουσίες τους.

Ακούμε εδώ και μήνες για την πρόσβαση των δανειοληπτών στα δικαστήρια. Που βρίσκεται αυτό το νομοσχέδιο; Υπάρχει πρόθεση από την Κυβέρνηση να το υλοποιήσει; Θα δώσουμε επιτέλους αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα στους δανειολήπτες ή θα συνεχίσουμε να το μεταθέτουμε σε ένα αόριστο μέλλον;

Ως πότε τα τραπεζικά ιδρύματα θα πωλούν τα δάνεια στο 15 και 20% της αξίας τους σε ξένες εταιρείες, αλλά στους δανειολήπτες απαιτούν πολλαπλάσια χρήματα της αρχικής τους αξίας;

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το ΕΛΑΜ καταθέτει τη δική του πρόταση και θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην εκτελεστική εξουσία, ότι η Βουλή είναι αποφασισμένη να λύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε σε ποια μεριά βρισκόμαστε. Με την αυθαιρεσία και τους εκβιασμούς ή με τους συμπατριώτες μας που για χρόνια με προσωπικό τους κόστος όπως το κούρεμα έσωσαν την οικονομία της Κύπρου;»