Κοινοβουλευτική Ενημέρωση ΕΛΑΜ (21/10)

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για την Κοινοβουλευτικη δράση της Παράταξής μας χθες είχαμε:

🔹 Νόμος περί Μολυσματικων Ασθενειών: Ο Χ. Χρίστου δήλωσε ότι δίνονται υπερεξουσίες στην κυβέρνηση. Επίσης μέσα από διατάγματα για την πανδημία, περιορίζονται βασικές ελευθερίες των πολιτών, επικαλούμενη μολυσματικές ασθένειες.

🎞️https://youtu.be/NadUL3zHBNo

🔹 Νόμος αναφορικά με τις πιστωτικές διευκολυνσεις σε διευθυντές και μετόχους τραπεζικων ιδρυμάτων. Δήλωσα την ανάγκη ύπαρξης αυστηρών περιορισμών για πιστωτικές διευκολύνσεις σε μεγαλομετόχους και διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων.Tα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες της αυθαιρεσίας που υπήρξε στα τραπεζικά ιδρύματα και ειδικότερα την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης με τους παχoυλούς μισθούς και τα ψηλά μπόνους. Αυτοί που πλήρωσαν βέβαια, είπε ο κ. Ιωάννου, ήταν οι ίδιοι οι δανειολήπτες, γι’ αυτό και καταψηφίζουμε.

🎞️https://youtu.be/yw7VY8ltvaQ

🔹 Όσον αφορά τις κρατικές εγγυήσεις δήλωσα πόσο σημαντικο εργαλείο είναι στα χέρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εάν βεβαίως αξιοποιηθεί σωστά. Δεδομένο είναι όμως οτι δεν πρόκειται να βοηθηθούν όλες οι επιχειρήσεις.

🎞️https://youtu.be/oyuVrYQ9h68

🔹 Ψηφίστηκε επίσης η στήριξη προς τις κοινότητες του Βασιλικού. η αποζημίωση των εταιρειών δεν αποτελεί αντιστάθμισμα σε καμιά περίπτωση για την υγεία και ασφάλεια των πολιτών και ότι η αξία της ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και κανένας δεν θέλει να ζήσει άλλες στιγμές όπως αυτές στο Μαρί. Είπε επίσης ότι είναι ορθότερο να ενταχθούν στο σχέδιο και άλλες κοινότητες που γειτνιάζουν με την περιοχή.

🎞️https://youtu.be/jOiYjj9Groc

🔹 Τέλος, για το νομοσχέδιο για τις φωτοεπισημανσεις ο Λινος Παπαγιαννης δήλωσε πρώτον δεν εισακούστηκαν οι ανησυχίες κανενός εμπλεκομένου, δεύτερο γιατί το Υπουργείο Μεταφορών θέλει να μετατρέψει τους ιδιοκτήτες εταιρειών αυτοκινήτων ενοικιάσεως σε εισπράκτορες του κράτους και τρίτο επειδή τα κενά στην όλη προσπάθεια αποτελούν ακόμη ένα τρόπο επιβάρυνσης προς τους πολίτες με το πρόσχημα ότι δήθεν είναι για το καλό τους.Θεώρησε παράλληλα απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν λήφθηκε υπόψιν το τι γίνεται με χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων που έρχονται στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα αλλά και πως το ψευδοκράτος εκμεταλλεύεται και θα εκμεταλλευθεί και πάλι τα κενά που υπάρχουν αφού συμπατριώτες μας (κακώς) μεταβαίνουν στα κατεχόμενα με τα αυτοκίνητα τους.

🎞️https://youtu.be/opxV5qZdGVg