ΜΟΝΟ το Ε.ΛΑ.Μ στο τρισάγιο Ήρωα Λοχία των Καταδρομών!

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου μετέβη στο χωριό Κοφίνου όπου και παρέστη στο τρισάγιο του Λοχία Καταδρομών Ευμένιου Παναγίωτου, με καταγωγή από την Πάχνα.

Ήταν ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 1967 όταν δόθηκε διαταγή στην 32η Μοίρα Καταδρομών να επιχειρήσει, και με κάθε θυσία να καταλάβει το ύψωμα 124 και να εξοντώσει τους Τούρκους, που οργανωμένοι στην κορυφή του, παρεμπόδιζαν την ασφαλή δίοδο της Εθνικής Φρουράς προς τον Τουρκοκυπριακό θύλακα της Κοφίνου και του Αγίου Θεοδώρου.
Ο λοχίας Ευμένιος Παναγιώτου ανήκε στη 32η Μοίρα Καταδρομών, την Μοίρα που μαχόταν για την εκκαθάριση του υψώματος βορειοδυτικά της Κοφίνου.  Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και σκληρή μάχη, το ύψωμα καταλαμβάνεται αλλά την ύστατη στιγμή ένα τουρκικό βόλι, από έναν κρυμμένο σε θάμνους Τούρκο, κόβει το νήμα της ζωής του Ήρωα. Ήταν ο μοναδικός που έπεσε κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών.

Εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Κλεάνθης Ανδρέου και ο Βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου.
Αξίζει να τονίσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Κόμμα (Ε.ΛΑ.Μ) είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο βρέθηκε στο χώρο και τίμησε τον Ήρωα Καταδρομέα Ευμένιο Παναγιώτου. Για τους υπόλοιπους προφανώς είναι ξεχασμένος…

Για εμάς στο Ε.ΛΑ.Μ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ξεχνιέται!