Τελικά υπάρχει Ρατσισμός στην Κύπρο;

Απόσπασμα της χθεσινής μου ομιλίας στα πλαίσια της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού. Ρατσισμός, ρατσισμός, ρατσισμός. Τι σημαίνει τελικά ρατσισμός σήμερα;

«Βουλευτές από ορισμένα κόμματα, με δάκρυα στα μάτια εντελώς υποκριτικά, μας επέκριναν και μας αποκάλεσαν ρατσιστές.

Έχω να τους πω όμως ότι ο ρατσισμός ναι υπάρχει στην Κύπρο αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

🔹 Πως αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εκτός από ρατσισμό το ότι μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού θα εγκρίνουμε κονδύλι εκατοντάδων χιλιάδων για τους τουρκοκύπριους κατοίκους της Πύλας, οι οποίοι δεν πληρώνουν τις οφειλές τους;

Ο Αντρέας πληρώνει κοινοτικά τέλη, ο Μουσταφά όχι και του τα πληρώνει ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος.

🔹 Τί είναι αν δεν είναι ρατσιστικό το ότι για να εγκριθεί μία αίτηση επιδόματος ενός συμπατριώτη μας χρειάζονται ένα σωρό έγγραφα και 9 με 10 μήνες, αλλά ένας ο οποίος έρχεται χωρίς ταυτότητα, χωρίς να γνωρίζουμε το ιστορικό του και τους σκοπούς του είναι άμεσα δικαιούχος επιδόματος.

Και αν αργήσουμε λίγες ημέρες καταστρέφει το γραφείο ευημερίας και απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Υπό την πλήρη ανοχή και ένοχη σιωπή της Πολιτείας.

🔹 Δεν είναι ρατσισμός ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από την αγορά των κατεχομένων με τη νόμιμη της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Είσαι Ελληνοκύπριος επιβάλλεται να παρέχεις βιοκαύσιμο. Είσαι Τουρκοκύπριος; Διοχέτευσε την αγορά όποιο καύσιμο σε βολεύει.

🔹 Τι είναι αν δεν είναι ρατσιστικό το ότι τα δίδακτρα των Τουρκοκυπρίων μαθητών σε ιδιωτικές σχολές καταβάλλονται από το Κράτος, αλλά των Ελληνόπουλων από τις τσέπες των γονιών τους;

🔹 Πώς αλλιώς μπορεί να ονομαστεί εκτός από ρατσιστικό το ότι σε σχετική επερώτηση διαπιστώθηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πληρώνουν ούτε τα εξώδικα που τους επιβάλλουν οι Δήμοι και η Αστυνομία.

🔹 Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την απαίτηση του ΑΚΕΛ για δίωξη της δασκάλας Ελένης Σιούφτα, ενώ ταυτόχρονα ο καθηγητής που εξευτέλισε τα ιερά της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας την έβγαλε καθαρή – λόγω μεγάλων αντιδράσεων.

Και ας παραβίασε άρθρα του ποινικού κώδικα. Εκεί όμως είχε την υποστήριξη του κόμματος της Αριστεράς και μπροστά σε αυτή την αντίδραση ακόμη και η πάλαι πότε εθνικόφρονη παράταξη υποχώρησε.

Έχοντας όλα τα πιο πάνω υπόψιν μου καταλήγω:

Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου«