ΕΛΑΜ ενάντια στις Εκποιήσεις

Το ΕΛΑΜ τις τελευταίες εβδομάδες ανέλαβε μία μεγάλη πρωτοβουλία αναφορικά με τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και τις Εκποιήσεις.

Αρχικά καταθέσαμε πρόταση νόμου για αναστολή όλων των εκποιήσεων για ένα χρόνο και κατά δεύτερον μαζί με άλλα κόμματα αποστείλαμε επιστολή στην Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών ζητώντας την άμεση συζήτηση του πακέτου προτάσεων αναφορικά με το ζήτημα.

Εδώ και ένα χρόνο, η Βουλή κοροϊδεύει τους πολίτες. Υπήρχε υπόσχεση για συζήτηση αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Η ευθύνη βαραίνει τους πάντες για αυτή την κωλυσιεργεία και απάθεια.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκποιήσεις εν μέσω ένστασης στο Σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Δεν είναι δυνατόν δάνειο να πωλείται στο 25 και 30% της αρχικής τιμής σε ξένα funds. Γιατί δεν έγινε αυτή η προσφορά και στον ιδιοκτήτη;

Δεν είναι δυνατόν ένα άτομο να έκανε δάνειο 100.000 ευρώ και σήμερα είναι σε θέση να χρωστά πολλαπλάσια ποσά παρότι πλήρωνε για ένα σημαντικό διάστημα τις δόσεις του.

Υπάρχει αυθαιρεσία και αυταρχικότητα από τα τραπεζικά ιδρύματα και τις εταιρείες. Με απειλές προσπαθούν να εκποιήσουν τις περιουσίες των δανειοληπτών.

Η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει. Θα ξεσπιτωθεί κόσμος, θα κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα πεινάσουν συμπατριώτες μας.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι: Το πρώτο πράγμα που ζητούμε είναι η κατηγοριοποίηση των κακοπληρωτών ώστε να ξεχωρίσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δηλ. αυτοί που δεν πλήρωσαν ποτέ και οι ανθρώποι που πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους αλλά οι σημερινές συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν.