ΕΛΑΜ για Μεταναστευτικό: «Δεν αφήνουμε άλλους να μπουν, σπίτι τους όσοι βρίσκονται ήδη εδώ»

Η χθεσινή μου τοποθέτηση στη Βουλή για το Μεταναστευτικό πρόβλημα. Κρατώ κάποια σημεία:

– Το ΑΚΕΛ είναι και επίσημα εκπρόσωπος των Παράνομων Μεταναστών. Καταψήφισε το νομοσχέδιο, επέκρινε την οποιαδήποτε πολιτική πάταξης της παράνομης μετανάστευσης, μας αποκάλεσε και πάλι με ένα σωρό επίθετα και έκανε τα πάντα για να συνεχίσει το οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας.

– Ο ΔΗΣΥ και οι πλείστοι Υπουργοί της Κυβέρνησης φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Κυβερνά τα τελευταία 9 χρόνια αλλά αντί το πρόβλημα να μικραίνει, διογκώνεται καθημερινά. Ελάχιστες οι προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.

– Ο χώρος του κέντρου μας έψαλλε κάτι για να τους βάλουμε να δουλεύουν, μας είπαν ότι άλλο οι πολιτικοί πρόσφυγες και άλλο οι άτυποι μετανάστες (πολιτικοί πρόσφυγες όλου του κόσμου ενωθείτε και ελάτε στην Κύπρο) και το πιο βασικό. Δεν μας απάντησαν το τι έπραξε ο εκλεκτός τους Νικος Χριστοδουλίδης ως Υπουργός Εξωτερικών για την επίλυση του θέματος.

Η δική μας προσέγγιση είναι ξεκάθαρη και την εξέφρασε ο Ούγγρος ηγέτης Βίκτωρ Όρμπαν: «Μην τους αφήσετε να μπουν και εκείνους που είναι ήδη μέσα στείλτε τους στο σπίτι τους.»

Σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές. Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει βάση του Μεταναστευτικού και τις θέσεις που έχει ο κάθε πολιτικός χώρος.

Τι να κάνω ως πολίτης το ψηφιακό κράτος και την ανάπτυξη αν έχω καταντήσει τον τόπο μου επαρχία της Σομαλίας και του Κονγκό;

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και τον πληθωρισμό όταν εκατοντάδες εκατομμύρια των φορολογουμένων φεύγουν για επιδόματα παράνομων μεταναστών;

Εμείς θέλουμε την Κύπρο μας πίσω και αυτό θα διεκδικήσουμε.

Κάποιοι ίσως αυτό το βαφτίσουν Ρατσισμό! Οι πολίτες όμως έξω υποφέρουν και αν θέλετε να μιλήσουμε για Ρατσισμό, ο μεγαλύτερος είναι εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου.