Προστατεύουμε τους πολίτες, ΟΧΙ τους τραπεζίτες

Ομιλία μου σήμερα στη Βουλή επί της αναπομπής του ΠτΔ αναφορικά με το νόμο για τις εκποιήσεις.

Θυμίζω ότι η αναστολή των εκποιήσεων ήταν πρόταση δικής μαζί και με άλλα κόμματα. Αυτό το οποίο πράξαμε με την πρότασή μας είναι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας τριών μηνών πάνω από τους πολίτες μέχρι η Βουλή να εξετάσει τα νομοθετήματα που έχει ενώπιον της. Τρεις μήνες, 90 ημέρες.

Είναι τόση η εμμονή των Τραπεζών και των Εταιρειών όμως που ούτε αυτές τις 90 ημέρες ανακούφισης δεν μπορούν να αποδεχτούν και έχουν το θράσος να ξεσπιτώνουν πολίτες Δεκαπενταύγουστο.

Αξιοποιήσαμε το βήμα του Κοινοβουλίου για να πούμε συγκεκριμένες αλήθειες που δεν ακούγονται ιδιαίτερα και συγκεκριμένα επειδή κάποιοι άρχισαν την πρόωρη προεκλογική ήταν καλό να μας εξηγήσουν κάποια ζητήματα για τους υποψήφιους τους.

1. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είπε κατά λέξη: «ουσιαστικά εξυπηρετεί τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Του απαντάμε ξανά: Να ορίσουμε στη νομοθεσία το στρατηγικό κακοπληρωτή.

Αυτού που κουρεύτηκε η περιουσία του είναι στρατηγικός κακοπληρωτής;

Αυτός που οι συνέπειες του κορονοϊού τον άφησαν άνεργο ή του έκλεισε την επιχείρηση είναι στρατηγικός κακοπληρωτής;

Ο μονογονιός, ο συνταξιούχος, ο ασθενής είναι στρατηγικός κακοπληρωτής;

Εάν αργήσει κάποιος να πληρώσει 90 ημέρες τη δόση του είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Τότε πώς πρέπει να ονομαστεί το Κράτος που καθυστερεί όχι 3 μήνες αλλά 10 και 11 να δώσει ένα επίδομα σε συμπατριώτη μας δικαιούχο που σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να πληρώσει και τη δόση του. Πέστε μου με ποια λέξη.

2. Ο έτερος κυβερνητικός υποψήφιος ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επίσης διαφώνησε με την αναστολή των εκποιήσεων και αναρωτιόμαστε πως ακριβώς εμβολίασαν το πρόγραμμα του ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ. Αν δεν τον ακούνε προεκλογικά, θα τον ακούσουν μετεκλογικα;

Εάν εκλεγεί θα υπακούει πλήρως την Κεντρική Τράπεζα όπως δήλωσε; Και έχει κανείς την εντύπωση ότι οι Τραπεζίτες θα λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας;