100 εκ. μόνο για καύσιμα στα κατεχόμενα! Κανονισμός Πράσινης Γραμμής = Παρανομία και Διχοτομηση

Τοποθέτηση μου στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το ζήτημα των καυσίμων. Τα βάρη που έχουν φορτωθεί όλοι οι πολίτες είναι ασήκωτα και αυτή τη στιγμή η Πολιτεία απλά παρακολουθεί και αναρωτιέται «τι πρέπει να κάνει».

Η δική μας θέση είναι απλή και δεν επιβαρύνει καθόλου το Κράτος:

– Σοβαροί ελέγχοι στις εταιρείες για πιθανά υπερκέρδη. Ποιά είναι η τιμή που φτάνει στον καταναλωτή και ποιά θα έπρεπε να ήταν στην πραγματικότητα.

– Γενναίες μειώσεις στις φορολογίες και κλείσιμο των Οδοφραγμάτων. Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ χάνει το Κράτος λόγω της εμπορίας καυσίμων από τα κατεχόμενα – που εν τω μεταξύ είναι παράνομη και θα έπρεπε να μην επιτρέπεται. Εάν η Πολιτεία μείωνε τις τιμές θα τις οδηγούσε σε ένα υποφερτό σημείο για κάθε Ελληνοκύπριο και δεν θα έχανε ούτε ένα ευρώ, αφού θα είχαμε περισσότερη κατανάλωση.

Κάποιους όμως ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής τους βολεύει και κατάντησε να είναι ο «φερετζές» της διχοτόμησης και της παρανομίας.

Στις τοποθετήσεις τους Βουλευτές ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα Οδοφράγματα αλλά «ξέχασαν ότι τα κλείσαμε για περίπου 2 χρόνια»